Hoog in Google staan, bij voorkeur in de top 5 is de wens van veel website eigenaren. 

Want pakweg driekwart van de mensen die iets zoeken in Google klikt op één van de websites in de top 5 van de zoekresultaten. Daarom verzamelen wij hier een een aantal voorbeelden van onze analyses om u te laten zien hoe de websites met topposities voor relevante trefwoorden daar terecht zijn gekomen. Maak gebruik van deze kennis en inzichten!

Ja, dat zoek ik

Dienst: Hoog in Google

Topposities voor kauwgom verwijderen

Duizenden mensen overkomt het jaarlijks. Kauwgum op je kleding, in je haar of op je gestoffeerde meubelen. Als je wilt weten hoe je het wilt verwijderen is het Internet natuurlijk een goede bron van informatie. Je vindt er allerhande websites met schoonmaakproducten of handige tips. Een toppositie in Google levert veel "gratis" bezoek op aan je website.

Hoog voor "ergonomische muis"

Wij vroegen ons af in hoeverre niche spelers nog bestaansrecht hebben in het geweld van de grote internet webshops. Een mooi voorbeeld zijn de organische zoekresultaten (4400 keer gezocht per maand) voor het trefwoord "ergonomische muis". Van de grote spelers doet met name Coolblue het goed met een eerste plaats. Bol.com staat op plek 8 en Mediamarkt op 39. Een upcoming speler is Ergowebshop. Zij slagen erin om met goede teksten, voldoende links, goede titels en ander factoren om snel te stijgen in de rankings. En zij doen het ook steeds beter op het gebied van conversiefactoren op de website. En dat voor een klein MKB bedrijf!

Eerste pagina in Google voor "VoIP"

De concurrentie op het gebied van hosted VoIP en zakelijke telefonie voor het MKB is hoog. Elke maand zoeken duizenden bezoekers van Google naar VoIP, zakelijke telefonie, hosted VoIP en verwante termen.De aanbevolen biedingen voor Google Ads voor topposities voor VoIP of zakelijke telefonie zijn inmiddels al € 14 - € 25 en stijgen nog steeds. Een goede positie in de organische zoekresultaten is dan heel aantrekkelijk.

Hoog voor "domeinnaam"

Het zoekwoord "Domeinnaam" werd 18100 keer per maand gezocht in het najaar van 2018. De aanbevolen bieding voor Google Ads voor een toppositie is € 4,88. "Domeinnaam registreren" werd 4400 keer gezocht en de biedprijs was € 7,25. Prijzig en daarom hebben wij onderzocht welke factoren het belangrijkst zijn voor een hoge positie in de organische zoekresultaten voor het zoekwoord "domeinnaam".

Top 3 in Google voor "auto verkopen"

Elke maand typen maar liefst 22000 bezoekers van Google de zoekterm "auto verkopen" in. De aanbevolen bieding voor Google Ads voor een toppositie is inmiddels al meer dan € 8,-. Een goede positie in de organische zoekresultaten is dus heel aantrekkelijk. 
Bezoek via de organische zoekresultaten komt naar uw website zonder dat u dure Google Ads betaalt. Tegenwoordig klikt bijna iedereen op één van de zoekresultaten op de eerste pagina van Google. De concurrentie voor een plek op de eerste pagina is dus hoog. Dan is het handig om te weten welke variabelen de grootste rol spelen in de strijd om die topposities.

Toppositie voor "incassobureau"

Incassobureaus betalen veel voor topposities in Google Ads. De concurrentie voor een positie op de eerste pagina van Google is dan ook hoog. Daarom hebben wij onderzocht welke factoren het belangrijkst zijn voor een hoge positie in de organische zoekresultaten voor het zoekwoord "incassobureau".
Leads via betaalde zoekadvertenties in Google Ads kosten circa € 70 - € 100 per stuk. Leads via organische resultaten zijn op termijn met € 15 tot € 25 beduidend goedkoper en een welkom aanvullend kanaal voor uw advertentiebudget.

Hoog in Google staan, bij voorkeur in de top 5 is de wens van veel website eigenaren. En dat is niet gek. Want pakweg driekwart van de mensen die iets zoeken in Google klikt op één van de websites in de top 5 van de zoekresultaten. Daarom verzamelen wij hier een een aantal voorbeelden van onze analyses om u te laten zien hoe de websites met topposities voor relevante trefwoorden daar terecht zijn gekomen. Maak gebruik van deze kennis en inzichten!

 

goolge partner newlogo BingAds logo AdCalls partner badge leerpartnerlogo

Hulp nodig of samen sparren?

Wij gaan graag met u om de tafel om uw wensen op en van de volgende gebieden te bespreken:
  • Online marketing
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Zoekmachine adverteren
  • Conversie optimalisatie
  • Website bouw
  • Webshop bouw

Neem contact met ons op

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:45 - 17:15 uur.

Voor spoedgevallen kunt u 24/7 mailen met info@webdelta.nl.

 

072 520 10 53 E-mail ons
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten

Scroll naar boven