Top 10 plek voor zonnepanelen

zonnepanelen op dak

Zonnepanelen hoog in Google

De top 30 websites in Google voor het zoekwoord "zonnepanelen" zijn een interessante mix van soorten websites. Informatieve websites, vergelijkingswebsites en de leveranciers van zonnepanelen strijden om een goede positie.

Flinke kosten voor ads.

Een klik op de betaalde zoekadvertenties in Google Ads kost € 1 - 2 voor "zonnenpanelen" bij een zoekvolume van 90500 per maand. "Zonnepanelen kopen" is nog wat duurder bij een ook aanzienlijk zoekvolume.

 

Delta Factor voor Zonnepanelen

De top 30 in Google voor het trefwoord "zonnepanelen" laat een moooie correlatie zien met de Delta Factor. Zie de onderstaande diagrammen.

correlatie zoekfrase zonnepanelen in Google 

Tekst en het aantal links naar de relevante webpagina spelen, naast de gebruikelijke kleinere factoren, een grote rol in de top 30 van Google

Het is interessant om te zien dat informatieve websites nog steeds een sterke rol hebben in dit speelveld. Een goed informatief verhaal over zonnepanelen helpt om een hoge positie te behalen. De populariteit van de websites en de autoriteit zorgen ervoor dat websites van bijvoorbeeld Milieucentraal en de Consumentenbond, maar ook die van de grote energiebedrijven en een installateur in de top 10 te vinden zijn. Tekst, linkpopulariteit en het goed in de gaten houden van de technische details zijn de belangrijkste factoren voor het verkrijgen van een goede positie in Google. Het is een vechtmarkt dus een lange doorlooptijd voor SEO is onvermijdelijk. Maar dat betaalt zich op termijn wel terug in een hogere ROI.

Wilt u weten wat de Deltafactor van uw website is? Vul dan het formulier hierboven in!

gemiddelde Delta Factor voor zonnepanelen 

De websites in de top 10 van Google (eerste pagina) hebben gemiddeld een hogere Delta Factor dan de websites die op de volgende pagina's van de zoekresultaten in Google te vinden zijn. De concurrentie voor het zoekwoord "zonnepanelen" is hoog maar niet onmogelijk. De Delta Factor van  de websites in de Top 10 is sowieso hoger dan 60. Voor een nieuwe website zou een Delta Factor boven de 80 gewenst zijn.
Met het actief verbeteren van de Delta Factor hebben wij de afgelopen jaren met succes websites naar de eerste pagina gebracht, ook voor veelgezochte zoekwoorden.

Hulp nodig of samen sparren?

Wij gaan graag met u om de tafel om uw wensen op en van de volgende gebieden te bespreken:
  • Online marketing
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Zoekmachine adverteren
  • Conversie optimalisatie
  • Website bouw
  • Webshop bouw

Neem contact met ons op

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:15 - 17:30 uur.

Voor spoedgevallen kunt u 24/7 mailen met info@webdelta.nl

 

072 520 10 53 E-mail ons
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten

Scroll naar boven